Yufkalı köfte

 


KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk
PİŞME SÜRESİ: 30 dk
Malzemeler:2 yufka
1 yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı çörekotu
1 çorba kaşığı susam
2 çorba kaşığı ayçiçeği yağıKöfte için:
750 gr kıyma (koyun veya dana)
1 yumurta
2 soğan
3 dilim bayat ekmek içi
Tuz, karabiber, kimyon, kekik
Hazırlanışı:
Yufkaları büyük üçgen parçalara kesin. Ayçiçeği yağı ve 1 yumurtanın sarısını bir kasede çırpın.
Soğanları temizleyip kıyın. Köfte malzemesini çukur bir kaba alıp yoğurun. Yumurta iriliğinde parçalar koparıp uzun rulo şekilli köfteler hazırlayın.
Köfteyi yufkanın uzun kenarına yerleştirip önce rulo sarın, sonra gül şekline getirin. Malzeme bitene kadar köfteleri aynı şekilde hazırlayın. Yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin. Yumurtalı karışımı üzerlerine fırçayla sürüp susam ve çörekotu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.

Hiç yorum yok:
Write yorum

Öne Çıkan Yayın

Filetolarla Muhteşem Sunum: Sous Vide Dana Fileto

  Malzemeler: 2 adet dana fileto (200 gr her biri) Tuz ve karabiber 1 yemek kaşığı zeytinyağı 2 diş sarımsak Taze biberiye ve kekik dalları ...