Türk kahvesini sevmeyen çok azdır herhalde ülkemizde. Ama herkes çok güzel, bol köpüklü kahve yapamaz. Püf noktalarını bilmek gerekir. Taze, iyi kalitede ve iyi çekilmiş kahve kullanmak ilk şarttır. Kahve bakır cezvede, kısık ateşte yavaş yavaş pişirilirse mükemmel bir sonuç alabilirsiniz. Kahve yaparken toz şeker kullanmalısınız, küp şeker geç dağılır. Kahve yaparken fincanla ölçerek soğuk içme suyu koymalısınız.
Her fincan için 2 çay kaşığı kahve ve arzuya göre şeker koymalısınız.
Orta şekerli kahve için kahve miktarının yarısı kadar, şekerli kahve için ise kahve miktarına eşit şeker kullanmanız uygundur.
Cezvede kuru kahve ve toz şekeri önce kaşık yardımıyla güzelce karıştırın. Kahveyi ilk başta karıştırın, ocağa konduktan sonra artık bir daha karıştırmamaya özen gösterin.
Kahve soğuk suya konduktan sonra ateşe konulur. Kahvenin yüzeyine köpükler çıkmaya başlarken kaşık yardımıyla ilk köpük fincanlara paylaştırın.
Kahve kabarınca fincanların yarısına kadar kahve dökün. Cezvenin tekrar ocakta iyice kaynamasını bekleyin ve taşacak gibi olunca fincanlara doldurun..
Yanında küçük bardakla su ayrıca lokum veya çikolata ikram edin. Küçük ikramlar Türk kahvesinin yanına çok yakışır.
Hiç yorum yok:
Write yorum