Şeker bağımlılığından tarçın ile kurtulabiliriz

 


Aklınızdan tatlıyı çıkaramıyorsanız, sürekli bir şeyler atıştırma, özellikle şekerli şeyler yeme ihtiyacı duyuyorsanız, mutlaka tarçından faydalanmalısınız. Türk mutfağında özellikle sütlü tatlılarda kullandığımız, kek, kurabiye gibi çeşitlerde de lezzetinden faydalandığımız tarçın, çok da sağlıklı bir baharattır. Kan şekeri seviyesini düzenleyen tarçın, tatlı krizlerini yatıştırmada bir numaradır. Gün içinde kan şekerimizin inip çıkmasından dolayı hissettiğimiz yorgunluk, baş ağrısı ve zamansız açlık gibi belirtiler, tarçın ile sona erer.

Sabah kahvaltısında iki çay kaşığı tarçın tüketmek güne zinde başlayıp sağlıklı hissetmemizi sağlar. Tarçını süte katabilirsiniz. Kahvaltıda yiyebileceğiniz bir meyvenin üzerine serpebilirsiniz.

Ilık veya sıcak süte katılan tarçın, metabolizmayı hızlandırarak vücutta yağ yakımına, dolayısıyla kilo vermeye de yardımcı olabiliyor.

1 bardak az yağlı sıcak süte, 1 tatlı kaşığı tarçın katarak, günde iki defa, ara öğün olarak veya gece yatmadan önce içerseniz metabolizmanızı hızlandırarak bir ayda 3 - 4 kilo kadar zayıflayabilirsiniz.

Aklınıza tatlı yemek geldiğinde, üzerine tarçın serpilmiş birkaç dilim meyve de çok iyi gelebilir. Özellikle muz ve elma sizi çabuk acıktırıyorsa, üzerine tarçın ekmek çok faydalı olabilir.

Tarçın, yağ yakma ve kilo verdirmenin, tatlı ihtiyacını sağlıklı bir şekilde gidermenin yanında hazımsızlık ve şişkinliğe de iyi gelir.

Soğuk algınlığı, nezle, öksürük gibi rahatsızlıkları önleme ve hafifletmede de tarçından yararlanabiliriz. Sabahları bir çay kaşığı bal ile yarım çay kaşığı tarçını karıştırıp tüketerek soğuk algınlığı türü rahatsızlıkların önüne geçebilirsiniz.

Tarçın, antibakteriyel özelliği ile sivilceye iyi gelir. Antioksidan açısından zengin oluşuyla cildi gençleştirir. Kemik sağlığı çin faydalıdır. Antienflamatuar özelliği ile kas ağrılarına da iyi gelir. Ayrıca hafızayı güçlendirir.

Hiç yorum yok:
Write yorum

Öne Çıkan Yayın

Filetolarla Muhteşem Sunum: Sous Vide Dana Fileto

  Malzemeler: 2 adet dana fileto (200 gr her biri) Tuz ve karabiber 1 yemek kaşığı zeytinyağı 2 diş sarımsak Taze biberiye ve kekik dalları ...