Çoban salata nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?

 


Şöyle çeşit çeşit sebzelerle yapılmış, rengarenk,lezzetli, sağlıklı bir salatayı kim sevmez, kim yemez? Salatanın birçok çeşidi var. Çoban salata, ülkemizde en çok tüketilen salatalardan biridir. Hem çok kolay, hem de çok lezzetli bir salata çeşididir. Çoban salatanın malzemeleri klasiktir, değişmez; domates, salatalık, kuru soğan, sivri biber, maydanoz, limon, zeytinyağı ve tuzdur.

Domates, soğan, salatalık ve biber güzelce yıkanıp kurulanır, küçük küçük doğranır. Yıkanıp kurulanmış maydanoz da ince ince doğranır. Bütün malzemeler geniş bir kapta karıştırılır; zeytinyağı, limon ve tuz küçük bir kapta karıştırılıp malzemelere eklenir.

Sığ bir salata tabağına yerleştirilir ve servis edilir; afiyetle yenilir, yedirilir.

Hiç yorum yok:
Write yorum

Öne Çıkan Yayın

Filetolarla Muhteşem Sunum: Sous Vide Dana Fileto

  Malzemeler: 2 adet dana fileto (200 gr her biri) Tuz ve karabiber 1 yemek kaşığı zeytinyağı 2 diş sarımsak Taze biberiye ve kekik dalları ...