İç pilavlı dalyan köfte

 


KAÇ KİŞİLİK: 8
HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk
PİŞME SÜRESİ: 30 dk
Malzemeler:
1 kg kıyma
2 yumurta
3-4 dilim bayat ekmek içi
1 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
2 soğan
Köfte baharı
Tuz
İç pilav için:
1 su bardağı baldo pirinç
Yarım su bardağı sıcak et suyu
1 çay bardağı sıvıyağ
2 soğan
1 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
1 corba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı kuşüzümü
Yenibahar
Karabiber
Tuz
Üzeri için:
3 kare milföy hamuru
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı susam
Hazırlanışı:
Köfte için, ekmekleri ufalayın. Soğanları soyup rendeleyin. Kıymayı çukur bir kaba alın. Soğan, ekmek, yumurta, peynir, tuz ve köfte baharını ekleyip yoğurun.
Pilav için, pirinci yıkayıp süzün. Soğanları soyup kıyın. Sıvıyağı tencerede kızdırıp soğanı kavurun. Pirinç, et suyu, fıstık, üzüm, tuz, yenibahar ve karabiberi ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp peyniri ekleyin ve harmanlayın. Ilınmaya bırakın.
Köfte hamurunu büyük bir tepsinin içinde 1 cm kalınlığında olacak şekilde dikdörtgen şeklinde yayın. Kenarına pilavı ekleyip rulo şeklinde sarın. Üzerine fırça ile sıvıyağ sürüp yağlanmış tepsiye yerleştirin. Milföy hamurunu şerit ve yıldız şeklinde kesip üzerini süsleyin. Hamurun üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin ve önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:
Write yorum

Öne Çıkan Yayın

Teknik resim nedir? Tarihsel gelişimi ve önemi nedir

  Resim sanatı ve tekniklerinin gelişimi, insanlık tarihi kadar eskidir. Mağaralardaki yaşamdan günümüze kadar uzanarak devamlılığını sürdür...