KAÇ KİŞİLİK: 1
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
PİŞME SÜRESİ: 15 dk
Malzemeler:1 lüfer
5-6 yeşil zeytin
2 salçalık kırmızı biber
5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kapari
1 çay bardağı riviera zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 dal kereviz sapı
1 çorba kaşığı soya sosu
Hazırlanışı:
Malzemeler:1 lüfer
5-6 yeşil zeytin
2 salçalık kırmızı biber
5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kapari
1 çay bardağı riviera zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 dal kereviz sapı
1 çorba kaşığı soya sosu
Hazırlanışı:
Sarımsakları soyun. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip jülyen doğrayın. Kerevizin sapını kibrit çöpü kalınlığında doğrayın.
Salça, soya sosu, zeytinyağı, kapari, kereviz sapı ve sarımsakları bir kasede karıştırın. Balığı çukur bir kaba alın. Hazırladığınız zeytinyağlı sosu üzerine gezdirerek dökün ve balığı bu sosta 1 saat kadar bekletin.
Balığı sosuyla ve zeytinlerle birlikte orta ateşte her iki tarafını çevirerek kızartın. Servis tabağına alıp soğutmadan sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Write yorum