Malzemeler
� 500 gr. Makarna,
� 600 gr. domates,
� 4-5 çorba kaşığı zeytinyağı,
� 3 adet büyük boy sivribiber,
� 3-4 adet defne yaprağı,
� 2 çorba kaşığı kekik,
� 6 yaprak frenk fesleğeni,
� 4 dış sarımsak,
� Tuz,
� Karabiber.
Yapılışı
Izgarada sarımsakları yakmadan pişirin. Yumuşadığı zaman çıkarıp, bir kenarda bekletin.
Yıkayıp kuruladığınız biberleri, yine ızgarada her tarafları eşit kızaracak şekilde arada bir çevirerek közleyin. Dış zarları kararınca biberleri alüminyum folyoya sarıp, 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Soyup ikiye ayırdıktan sonra damarlarını cıkarıp, önce şeritler halinde, sonra da minik zarlar halinde doğrayın. Saldıkları suyu bir kapta toplayın.
Domatesleri yıkayıp, ikiye bölün. Yıkanmış defne yapraklarını yine ızgarada kızartın. Sonra domatesleri soyup, çekirdek kısmını çıkarın ve doğrayın.
Sarımsakları soyun, çatalla ezin ve bir kenarda beklettiğiniz biber suyuna katın. Zeytinyağı, kekik ve elinizle ufaladığınız fesleğeni de katın. Tuz ve karabiber ekleyin. Bu sosa, domatesleri ve tuzladığınız biberleri de ilave edin.
Makarnayı, tuzlu suda hafif diri kalacak biçimde haşlayın. Süzüp, soğuk sudan geçirdikten sonra servis tabağına aldığınız makarnanın üzerine sosu gezdirin.
Biber ve Domatesli Makarna
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Birçok kadının ortak sorunudur göbek bölgesindeki yağlanma. Göbek yağlarınızdan kurtulmak için kendinize uygun bir diyet seçmelisiniz. D...
-
Patatesli bulgur köftesi yediniz mi hiç? İlk bakışta mercimek köftesine benziyor, ama bu patatesli. Tarif çok kolay ve lezzetli, deneyin...
Öne Çıkan Yayın
Teknik resim nedir? Tarihsel gelişimi ve önemi nedir
Resim sanatı ve tekniklerinin gelişimi, insanlık tarihi kadar eskidir. Mağaralardaki yaşamdan günümüze kadar uzanarak devamlılığını sürdür...
Makarnaya bayılırım.Bu tarif de harika görünüyor.Deneyeceğim.
YanıtlaSil