Malzemeler
� 1 paket makarna
� 2 adet yeşil dolma biberi
� 2 adet kırmızı dolma biberi
� 1 adet soğan
� 1 diş sarmısak
� 2 adet yumurta
� 2 çorba kaşığı zeytinyağı
� Tuz, karabiber
� 50 gr. taze kaşar veya parmesan peyniri
Yapılışı
Biberleri yıkadıktan sonra yarım parmak kalınlığında şeritlere kesin. Bir tavada zeytinyağını kızdırın, ince yarım ay şeklinde doğradığınız soğanları pembeleşene kadar kavurun.
Soğanlara biberleri ve dövülmüş sarmımsağı ilave edin, biberler yumuşayana kadar pişirin.
Makarnayı haşlayıp süzdükten sonra tekrar haşlama tenceresine alın. Soğanlı biberleri ve hafif çırpılmış yumurtaları, tuz ve karabiberi ekleyin. Kısık ateşte yumurtalar pişene kadar sık aralıklarla karıştırarak pişirin.
Servis tabağına alın, üzerine karabiber ve rendelenmiş peynir serperek servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Birçok kadının ortak sorunudur göbek bölgesindeki yağlanma. Göbek yağlarınızdan kurtulmak için kendinize uygun bir diyet seçmelisiniz. D...
-
Patatesli bulgur köftesi yediniz mi hiç? İlk bakışta mercimek köftesine benziyor, ama bu patatesli. Tarif çok kolay ve lezzetli, deneyin...
Öne Çıkan Yayın
Teknik resim nedir? Tarihsel gelişimi ve önemi nedir
Resim sanatı ve tekniklerinin gelişimi, insanlık tarihi kadar eskidir. Mağaralardaki yaşamdan günümüze kadar uzanarak devamlılığını sürdür...
Hiç yorum yok:
Write yorum