Kışın cildimize nasıl bakmalıyız, nelere dikkat etmeliyiz?

 


Sonbaharın soğuk günlerini yaşamaya başladık, kış da kapıda. Havaların soğumasıyla birlikte cildimiz de kuruyor ve yıpranıyor. Derinin kış mevsiminde havayla temas eden bölgeleri soğuğun etkisiyle hassaslaşıp çatlayabiliyor. Özellikle ellerimizin ve yüzümün soğuk havayla teması hem sağlık açısından tehdit oluşturuyor hem de görüntümüzü etkiliyor.

Soğuk havaların cilt üzerindeki etkilerinden bahsederken, sadece havayla temas eden bölgelerin etkilendiğini söylemek yanlış olur. Çünkü soğuk havaların etkisiyle, giydiğimiz kalın, yünlü ve sentetik giysiler de vücudumuz için tahriş edici sebepler oluşturuyor.

Bütün bunlara rağmen, soğuk havayla başetmek ve cildimizi korumak mümkün. Bunun için bazı basit formülleri uygulamak ve bazı adımları takip etmek yeterli olacaktır.

Kış mevsiminde cilt bakımının püf noktalarını şöyle özetleyebiliriz; önce temizlik, sonra nemlendirme ve üçüncüsü de peeling yaparak ölü hücrelerden kurtulmak.

Cildimiz kış aylarında soğuk havaya maruz kaldığı gibi kirli havaya da maruz kalıyor. Özellikle makjaylı yüzlerin derinlemesine etkilendiğini söylemek mümkün. Bu nedenle gün içerisinde cildimizin maruz kaldığı bütün olumsuz koşulları gidermek için önce temizliğe önem vermeliyiz. Cildimizi derinlemesine, nemli sabunlarla veya jellerle ılık suyla temizlemeliyiz. Cilt tamamen temizlendikten sonra ise diğer adımları takip etmek gerekiyor.

Nemlendirme şu açıdan çok önemli, nemlenmiş cilt taze ve canlıdır. cildi taze ve canlı tutmasını sağlaması. Bunun için yüz ve vücut deri tipine uygun nemlendiriciler seçilmeli. Nemlendiricilerin içeriklerine bakılmalı, gliserin, vazelin, üre, laktik asit, hyaluronik asit içerenler tercih edilmeli. Her banyodan sonra nemlendirici uygulanması oldukça önemli.
En son adım olan peelingin amacı ise cildin üzerinde kalan ölü deriyi çıkarmak ve alttaki taze ve canlı deriyi ortaya çıkarmak. Kış mevsiminde derinin tipine göre sıklığı ayarlanarak, retinoik asit, salisilik asit veya glisolik asit içeren krem, jel veya maskelerle derinin ölü tabakasının yenilenmesini de sağlamalısınız.

Hiç yorum yok:
Write yorum

Öne Çıkan Yayın

Teknik resim nedir? Tarihsel gelişimi ve önemi nedir

  Resim sanatı ve tekniklerinin gelişimi, insanlık tarihi kadar eskidir. Mağaralardaki yaşamdan günümüze kadar uzanarak devamlılığını sürdür...