Çoban salata nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?

 


Şöyle çeşit çeşit sebzelerle yapılmış, rengarenk,lezzetli, sağlıklı bir salatayı kim sevmez, kim yemez? Salatanın birçok çeşidi var. Çoban salata, ülkemizde en çok tüketilen salatalardan biridir. Hem çok kolay, hem de çok lezzetli bir salata çeşididir. Çoban salatanın malzemeleri klasiktir, değişmez; domates, salatalık, kuru soğan, sivri biber, maydanoz, limon, zeytinyağı ve tuzdur.

Domates, soğan, salatalık ve biber güzelce yıkanıp kurulanır, küçük küçük doğranır. Yıkanıp kurulanmış maydanoz da ince ince doğranır. Bütün malzemeler geniş bir kapta karıştırılır; zeytinyağı, limon ve tuz küçük bir kapta karıştırılıp malzemelere eklenir.

Sığ bir salata tabağına yerleştirilir ve servis edilir; afiyetle yenilir, yedirilir.

Hiç yorum yok:
Write yorum

Öne Çıkan Yayın

Teknik resim nedir? Tarihsel gelişimi ve önemi nedir

  Resim sanatı ve tekniklerinin gelişimi, insanlık tarihi kadar eskidir. Mağaralardaki yaşamdan günümüze kadar uzanarak devamlılığını sürdür...