Şeker hastalığının seyrini etkileyen en önemli faktörlerden biri de hava şartları. Uzmanlar, 30 derecenin üzerindeki hava sıcaklıklarının şeker hastaları için önemli bir tehlikeyi de beraberinde getirdiğine dikkat çekiyor.
Sağlık problemi bulunmayan hastalar için bile önemli riskler getiren yüksek sıcaklık, şeker hastaları için çok daha büyük sorunlar doğurabiliyor. Şeker hastalarının, sıcaklığın en yüksek seviyelere çıktığı öğle saatlerinde mecbur olmadıkça dışarıya çıkmamaları gerekiyor.
Aşırı sıcağın etkisiyle vücudun hızla su kaybetmesi, şeker hastalarının kanlarındaki şeker miktarını artırarak kronik böbrek yetmezliğine yol açabiliyor. Vücudun çeşitli yerlerinde görülen yaralar, sıcaklığın etkisiyle aktif hale geçebiliyor. Ani su kaybı, şeker hastalarında kalp krizi ve beyin enfarktüsü gibi komplikasyonların oluşumunu da hızlandırabiliyor. Bu nedenle şeker hastaları bol miktarda sıvı almalı. Sıcakların, aşırı su kaybıyla birlikte gizli şeker hastalığını ortaya çıkarabileceğine de işaret eden uzmanlar, birçok kişinin gizli şeker hastası olduğunu aşırı sıcaklar sonucunda öğrendiğini kaydediyor. Belirtiler ise sıra dışı ağız kuruması, normalden fazla su içmek ve yemek yemek geliyor. Bu durumdaki kişilerin kan şekerlerini ölçtürmelerinde yarar bulunuyor
Benimde ağzım sık kururdu. Doktora gittim. Allaha şükür şekerim yokmuş. Ama sizde kontrol ettirin tabi arkadaşalar
YanıtlaSil