Hamur işi yaparken işinize yarayacak ipuçları

 


Hamur işi kek, börek, poğaça hazırlarken ve pişirirken çok dikkat etmek gerekir. Aşağıda yer alan küçük ipuçlarını uygulayarak çok lezzetli hamur işleri hazırlayabilirsiniz.

Malzemeleri doğru ölçülerde kullanmanız çok önemlidir. Ölçüleri doğru hazırlayabilmek için mutlaka vakit ayırın, sabırsız olmayın. Unutmayın ki ancak doğru ölçülerle mükemmel sonuçlar elde edebilirsiniz.

Elenmiş un alsanız bile ununuzu, karışıma eklemeden önce, mutlaka tekrar elekten geçirin. Unu elemek, unun taneciklerinin arasına hava dolmasını sağlar ve unun içerisinde oluşmuş olan topakları yok eder. Bu nedenle tüm kuru malzemelerinizi elekten geçirmek sizin için iyi olacaktır.

Tereyağı ve şekeri beraber krema haline getirmek, hamur işleri için önemli bir ayrıntıdır. Bunu yapmanız karışıma havanın da katılmasını sağlayacaktır ve bu da kek ve kurabiyelerinize güzel bir kıvam verecektir. Bu karışımı neredeyse beyaz renge gelene kadar karıştırın. Ancak ununuzu karışıma ekledikten sonra, fazla karıştırmamaya çalışın, fazla karıştırırsanız içindeki glutenin fazla tepkime yapmasına sebep olursunuz ve bu da hazırladıklarınızın ağır ve gereğinden fazla yoğun olmasına sebep olur.

Hazırladığınız malzemeyi ısınmamış bir fırına kesinlikle koymayın. Tarifler, her zaman önceden ısıtılmış fırınlar içindir ve unutmayın, malzemeleriniz pişip, pişmediğini anlamak için sürekli fırının kapağını açıp bakmak kötü bir fikirdir. Keklerinizi fırından almadan önce, metal bir şiş yardımıyla pişip pişmediklerini kontrol edin.

Şişi kekinize batırın (kürdan da kullanabilirsiniz), geri çıkardığınızda şişiniz temiz ise kekiniz de hazır demektir, fırından alabilirsiniz. Yalnız bu şiş testini kekin birkaç yerine uygulamalısınız ki, kekinizin her yerinin eşit piştiğinden emin olun.

Soğumaya bırakın Fırından yeni çıkmış, sıcak bir keki kesmek için soğumasını bekleyin. Çünkü sıcak kek çok çabuk dağılır.

Hiç yorum yok:
Write yorum

Öne Çıkan Yayın

Teknik resim nedir? Tarihsel gelişimi ve önemi nedir

  Resim sanatı ve tekniklerinin gelişimi, insanlık tarihi kadar eskidir. Mağaralardaki yaşamdan günümüze kadar uzanarak devamlılığını sürdür...