Püf Noktası 1

 


Mısırları haşlarken daha lezzetli olması için tencereye bir çay kaşığı şeker atın. Ayrıca mısır kabuklarını da yıkayıp, onları da koyabilirsiniz.

Sebze haşlarken kokmasın istiyorsanız; suya biraz tuz ve sirke ilave edip köpük oluşumunu gördükten sonra sebzeleri atın.



Etlerinizi kızartmadan önce muhakkak tavanın kızgın, etin oda sıcaklığında olduğundan emin olun. Etleri sürekli çevirmeyin ki kurumasın.

Etin yumuşacık olmasını istiyorsanız eti pişirmeden önce limon suyuna bulayıp bekletin. Birkaç damla limon suyu ile et daha yumuşak ve lezzetli olur.




Portakal, içerdiği C vitaminleriyle savunma mekanizmalarını kuvvetlendirirken, antioksidan özellikli madde hesperidini ile C vitaminin birleşmesi savunma
 etkisini çifte katlıyor.

Hiç yorum yok:
Write yorum

Öne Çıkan Yayın

Teknik resim nedir? Tarihsel gelişimi ve önemi nedir

  Resim sanatı ve tekniklerinin gelişimi, insanlık tarihi kadar eskidir. Mağaralardaki yaşamdan günümüze kadar uzanarak devamlılığını sürdür...