İşte size Zeytinyağlı Kereviz tarifi:
Malzemeler:
- 2 adet büyük boy kereviz
- 2 adet orta boy havuç
- 2 adet orta boy patates
- 1 adet soğan
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 1/2 limon suyu
- Tuz
- Karabiber
Yapılışı:
- Kerevizlerin dış kabuklarını soyup, ince ince doğrayın.
- Havuçları ve patatesleri de küp küp doğrayın.
- Soğanı ince ince doğrayın ve zeytinyağı ile birlikte kavurun.
- Kavrulmuş soğana havuç, patates ve kerevizleri ekleyin.
- 1 su bardağı su ekleyip, sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
- Limon suyunu, tuzu ve karabiberi ekleyip, karıştırın.
- Sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Write yorum