İnanılmaz Örümcek Adam hakkında bilmediklerimiz

 

İnanılmaz Örümcek Adam, (amazing spider man) Marvel Comics karakteri Örümcek Adam'e dayanan 2012 Amerikan süper kahraman filmidir. Marc Webb tarafından yönetilen filmin başrollerini Andrew Garfield, Emma Stone, Rhys Ifans, Denis Leary, Campbell Scott, Embeth Davidtz, Sally Field ve Martin Sheen paylaşıyor. Film, Peter Parker'ın lise yıllarında ailesinin ortadan kaybolmasının ardındaki sırları araştırırken, Oscorp'tan bir örümcek tarafından ısırıldıktan sonra süper güçler kazanmasını konu alıyor.

Film, 3 Temmuz 2012'de Amerika Birleşik Devletleri'nde gösterime girdi ve 758 milyon dolardan fazla hasılat elde ederek dünya çapında en çok hasılat yapan yedinci film oldu. Film eleştirmenlerden genel olarak olumlu eleştiriler aldı ve özellikle Garfield'ın performansı, Webb'in yönetmenliği ve filmin görselleri övüldü.

Film, Örümcek Adam'ın köken hikayesini yeniden anlatıyor ve karakterin daha genç bir versiyonunu tanıtıyor. Filmde, Peter Parker, lisede bir sosyal dışlanmış ve babasının ortadan kaybolmasının ardındaki sırları araştıran bir genç olarak tasvir ediliyor. Bir gün, Oscorp'tan bir örümcek tarafından ısırıldıktan sonra süper güçler kazanır. Bu güçleri kullanarak, şehri kötü adam Lizard'dan korumaya karar verir.

Bir gün babasına ait bir çanta bulan Parker, anne ve babasının ortadan kaybolmasının ardındaki sırları çözmeye karar verir. Karşısına Oscorp şirketi ve babasının eski ortağı olan Dr. Curt Connor'un laboratuvarı çıkar. Artık hiçbir şey Peter Parker eskisi gibi olmayacaktır...

Film, Örümcek Adam'ın karakter gelişimine odaklanıyor. Peter Parker, güçlerini ilk kez kontrol etmeyi öğrenirken, aynı zamanda sorumluluk ve fedakarlık kavramlarını da öğrenmek zorundadır. Film, genç izleyicilere hitap edecek şekilde yazılmış ve Peter Parker'ın zorluklarının ve zaferlerinin evrensel temalarını ele alıyor.

Bu filmdeki kötü adam ise önce Örümcek adam hayranı olan ama iş yerinde elektrik balıklarının olduğu havuza düştükten sonra "Elektro" olan kişiye dönüşür.

Kız arkadaşı ise Mary Jane Watson değil; Gwen Stacy'dir

İnanılmaz Örümcek Adam, Örümcek Adam film serisindeki başarılı bir yeniden başlatma oldu. Film, karakterin köken hikayesini yeniden anlatıyor ve karakterin daha genç bir versiyonunu tanıtıyor. Film, eleştirmenlerden genel olarak olumlu eleştiriler aldı ve özellikle Garfield'ın performansı, Webb'in yönetmenliği ve filmin görselleri övüldü.

Hiç yorum yok:
Write yorum

Öne Çıkan Yayın

Teknik resim nedir? Tarihsel gelişimi ve önemi nedir

  Resim sanatı ve tekniklerinin gelişimi, insanlık tarihi kadar eskidir. Mağaralardaki yaşamdan günümüze kadar uzanarak devamlılığını sürdür...