Doğru kişiyi buldunuz mu?

 

İşyerinde çok başarılı bir kadın olabilirsiniz, ya da hayatta yaptığınız seçimlerde hep doğru kararı verdiğinizi düşünebilirsiniz. Fakat iş evleneceği kişiyi seçmeye gelince, birçok insan yanlış kararlar verebiliyor. Oldukça artan boşanmaların nedenlerinden biri de bu değil mi? Siz de evlenme teklifine “evet” cevabını verirken tuzağa düşmüş gibi hissetmek istemiyorsanız, hayatınızı geçirmeyi planladığınız erkeği daha yakından tanımak istiyorsanız, bazı davranışlarına daha yakından bakmanız gerekir.

Hayatınızı nasıl geçirmek istediğinizi bilin!
Evleneceğiniz insanla birlikte olduğunuz süre boyunca nasıl vakit geçirmeyi düşünüyorsunuz? Örneğin onunla sadece seyahat edip, yemek yiyip birlikte yürüyüş yapmayı mı? Hayat sadece bunları yaparak geçmez. Bunlardan daha derin ve daha anlamlı bir şeyler paylaşmalısınız. Hayatı birlikte de yaşayabilir, ayrı ayrı da takılabilirsiniz. Bu sizin seçiminiz.

Ona tam olarak güvendiğinizden emin olun!
Kendinize bir sorun, bir sorun olduğunda ya da kendi başınıza halledemeyeceğiniz bir durumda ona güvenebilir misiniz? Güven bir ilişkinin temel besinidir. Siz evlenmeyi düşündüğünüz bu kişiye duygularınızı açacak ve fikirlerinizi özgürce paylaşacak kadar güveniyor musunuz? Bu soruya cevap verirken kendinize mümkün olduğu kadar dürüst olmaya çalışın.

İyi tanıyor musunuz?
İki çeşit insan vardır: Birincisi kişisel gelişimine önem veren, ikincisi ise sadece rahatını düşünen. Rahatına düşkün olanlar maddiyata çok önem verir. Evlenmeyi düşündüğünüz kişinin hayattaki duruşuna çok dikkat edin.
Rahatına düşkün olan kişiler genellikle 'ben merkezli' olurlar. Önce kendilerini düşünürler oysa evlilik iki kişinin ortak yarattığı bir kurumdur. O yüzden bu konuya özellikle dikkat ederek 'Evet' deyin.

Hiç yorum yok:
Write yorum

Öne Çıkan Yayın

Teknik resim nedir? Tarihsel gelişimi ve önemi nedir

  Resim sanatı ve tekniklerinin gelişimi, insanlık tarihi kadar eskidir. Mağaralardaki yaşamdan günümüze kadar uzanarak devamlılığını sürdür...