Bebeğiniz çok ağlıyorsa ne yapmalısınız?

 



Bebeklerinin ağlaması özellikle yeni anne babaları çok telaşlandırabilir. Bebekler birçok nedenle ağlar ve çoğu zaman da anlaşılır bir nedeni yoktur. Ama bir bebek ağlıyorsa kesinlikle şunu demek istiyordur. ‘Kendimi iyi hissetmiyorum ve yakınlığınıza ihtiyacım var’. Bazı bebekler sık sık ağlar. Bu durum karşısında ebeveynler kendilerine çaresiz hissedebilir.
Anne ve baba, bebeklerinin canının yanıyor olmasından korkuyor, bebeklerine karşı birşeyleri yanlış yaptıklarını düşünüyor ve çaresizliğe ve ümitsizliğe kapılabiliyor. Bebekler genelde aç veya yorgun olduklarında, altları kirlendiğinde, tenleri tahriş olduğunda, canları sıkıldığında veya ilgiya ihtiyaç duydukları için ağlayabilirler.

Bütün bebekler ilk aylarda ağlar. Bu çok normal bir durumdur. Bebeklerin ağlama sıklığı, sürekliliği ve ses yüksekliği çocuktan çocuğa değişir. Bebeklerde ağlama altıncı haftaya kadar giderek artar, altıncı haftadan itibaren ağlamalar giderek azalır evreleri genelde azalmaya başlar.

Bebekleriniz ağladığında neler yapmalısınız?- Sakin olmaya çalışmalısınız, bütün bebekler ağlar.
-Öncelikli olarak, bebeğin ağlama nedeninin öğrenmeye çalışın. Bebekler, açlık, susuzluk, altının kirlenmesi, yorgunluk gibi nedenlerle ağlar.
-Bebeğinizi sakinleştirmeye çalışın. Göz teması kurarak, sakince konuşarak, hafifçe sallayarak, (çarşafla falan değil, kucağınızda çok hafif şekilde) şarkı söyleyerek bebeğinizi sakinleştirebilirsiniz.
-Bebeğiniz ısrarlı bir şekilde ağlamaya devam ediyorsa, adeta ağlama krizine girmişse bebeğinizle birlikte başka bir odaya geçin veya kısa süreliğine açık havaya çıkın. Bunlar bebeğinizin sakinleşmesini kolaylaştıracaktır.
-Bebeğinizi sakinleştirmeye çalışırken sakin ve kararlı olun, telaşlanmayın. Telaşlı davranışlarınız bebeğinizin huzursuzluğunun artmasına neden olabilir.

Bebek ağlayınca sinirlenmemelisiniz, kızmamalısınız, Hiç bir bebek kasten ağlamaz. Her bebek ağlar, önemli olan şey bebeğinizin ağlama nedenini bulup onu güzelce sakinleştirmektir. 

Hiç yorum yok:
Write yorum

Öne Çıkan Yayın

Teknik resim nedir? Tarihsel gelişimi ve önemi nedir

  Resim sanatı ve tekniklerinin gelişimi, insanlık tarihi kadar eskidir. Mağaralardaki yaşamdan günümüze kadar uzanarak devamlılığını sürdür...