Saklama koşulları

 

Maydanoz ve dereotunu bozulmadan saklayabilmek için
Yıkayıp, kâğıt havlu üzerinde süzülmeye bırakın. Cam bir kavanoza koyup kapağı kapalı olarak buzdolabında bekletebilirsiniz.

Hazırladığınız yufkalı böreğin kıvamında pişmesini istiyorsanız,
Fırına koymadan önce keskin bir bıçakla iri dilimler halinde kesin ve oda ısısında en az yarım saat bekletin.

Kuru fasulye,kuru barbunya ve nohut gibi bakliyatın iyi pişmesi ve gazı çıkması için
Pişirmeden 1 gece önce ılık su ile ıslatıp bekletin. Ertesi gün suyunu değiştirip 1 çay kaşığı kimyon ilave edip haşlayın

Hiç yorum yok:
Write yorum

Öne Çıkan Yayın

Teknik resim nedir? Tarihsel gelişimi ve önemi nedir

  Resim sanatı ve tekniklerinin gelişimi, insanlık tarihi kadar eskidir. Mağaralardaki yaşamdan günümüze kadar uzanarak devamlılığını sürdür...