Evde yoğurt yaparken

 

E

vde yoğurt yaparken
sütü kaynattıktan sonra tahta bir kaşıkla 5-10 dakika sürekli karıştırarak pişirin. Kaşığı aşağıdan yukarı doğru hareket ettirerek karıştırırsanız yoğurt daha lezzetli olur.

Kalamarın lezzetini arttırmak ve yumuşacık olmasını sağlamak için
Kızartmadan önce süte batırın.Kalamarı biraz şekerle ovarsanız daha da lezzetli olur.

Balık kızarttıktan sonra mutfağa sinen kokuyu gidermek için,
Bir cezvede, bir çay bardağı su ve iki çorba kaşığı sirkeyi kaynatarak buharlaştırın. Ellerinize sinen balık kokusunu ise ellerinizi limonla ovuşturduktan sonra yıkayarak giderebilirsiniz.

Hiç yorum yok:
Write yorum

Öne Çıkan Yayın

Teknik resim nedir? Tarihsel gelişimi ve önemi nedir

  Resim sanatı ve tekniklerinin gelişimi, insanlık tarihi kadar eskidir. Mağaralardaki yaşamdan günümüze kadar uzanarak devamlılığını sürdür...