Lebaniye Çorbası

 

Malzemeler:
• ½ kg hindi but kuşbaşı,
• 1 su bardağı nohut,
• ½ su bardağı pirinç,
• ½ kg yoğurt,
• 1 çay bardağı zeytinyağı,
• 3 yemek kaşığı tereyağı,
• 3 yemek kaşığı kuru nane,
• Tuzot.
Hazırlanışı:Nohutu akşamdan ıslatın. Yıkayıp hindi etleriyle birlikte 4 su bardağı su ekleyip haşlayın. Pirinci ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Yoğurdu çırpıp zeytinyağı ile ateşte pişirin. Yavaş yavaş karışıma ekleyin. Tuzotu ekleyin, ateşten alın. Tereyağını kızdırıp naneyi katın. Çorbanın üzerine gezdirip, servis yapın.
Leziz mi leziz bu Antep yemeğiyle tanışın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:
Write yorum

Öne Çıkan Yayın

Filetolarla Muhteşem Sunum: Sous Vide Dana Fileto

  Malzemeler: 2 adet dana fileto (200 gr her biri) Tuz ve karabiber 1 yemek kaşığı zeytinyağı 2 diş sarımsak Taze biberiye ve kekik dalları ...