Malzemeler
� 1 paket penne makarna
� 4 adet domates
� 6 yemek kaşığı sıvı margarin
� 1 adet kuru soğan
� 1 yemek kaşığı zeytinyağ
� 3 diş sarımsak
� 3 su bardağı domates suyu
� Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
� 1 çay kaşık kuru fesleğen
� 1 adet kesme şeker
� Acı arzuya göre birkaç damla
� 75 gram kaşar peynir
Yapılışı
Kuru soğanı yemeklik doğrayınız.
Domateslerin, kabuklarını soyup, küp küp kesiniz.
Sarımsakları ince ince kıyınız.
Kaşar peynirini rendeleyiniz.
Bir tencerede 4 yemek kaşığı sıvı margarini kızdırınız.
Kuru soğanları ekleyip, pembeleşinceye kadar pişiriniz.
Kıyılmış sarımsakları ekleyip, kavurunuz.
Doğranmış domatesi ilave ediniz.
Domates suyunu, kırmızıbiber, tuz,karabiber, kuru fesleğeni koyup bir taşım kaynatınız.
Domatesin asidini alması için kesme şekeri ilave edin.
En son olarak bir kaç damla Acısso ekleyip, ateşten alınız.
Acılı domates sosu el mikseri ile püre haline getiriniz.
Derin bir tencereye haşlayacağınız makarnanın 3 kat su koyup, içine tuz ve zeytinyağını koyup kaynatınız.
Su kaynayınca makarnayı atıp 8 dakika haşlayınız.
Hemen servis yapacaksanız, soğuk sudan geçirmeyin. Haşlayıp, daha sonra kullanacaksanız, soğuk sudan geçirip, zeytinyağ veya ay çiçek yağı ile yağlayınız.
Tencerede kalan 2 yemek kaşığı sıvı margarini kızdırıp, haşladığınız makarnayı yağlayınız.
Acılı domates sosu ekleyip, iyice karıştırıp, servis tabağına alınız.
Rende kaşar peynir ile servis ediniz.
Arzuya göre sosu ayrı olarakda servis edebilirsiniz.
Acılı Domates Soslu Makarna
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Birçok kadının ortak sorunudur göbek bölgesindeki yağlanma. Göbek yağlarınızdan kurtulmak için kendinize uygun bir diyet seçmelisiniz. D...
-
Patatesli bulgur köftesi yediniz mi hiç? İlk bakışta mercimek köftesine benziyor, ama bu patatesli. Tarif çok kolay ve lezzetli, deneyin...
Öne Çıkan Yayın
Teknik resim nedir? Tarihsel gelişimi ve önemi nedir
Resim sanatı ve tekniklerinin gelişimi, insanlık tarihi kadar eskidir. Mağaralardaki yaşamdan günümüze kadar uzanarak devamlılığını sürdür...
Hiç yorum yok:
Write yorum