KAÇ KİŞİLİK: 6
HAZIRLAMA SÜRESİ: 5 dk
PİŞME SÜRESİ: 7 dk
Malzemeler:
1 litre hazır domates suyu
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı domates püresi
1 kahve fincanı sarı mercimek
1 su bardağı su
1 havuç
15 gr tereyağı
1 çorba kaşığı mısırözüyağı
Karabiber
Hazırlanışı:
1 litre hazır domates suyu
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı domates püresi
1 kahve fincanı sarı mercimek
1 su bardağı su
1 havuç
15 gr tereyağı
1 çorba kaşığı mısırözüyağı
Karabiber
Hazırlanışı:
Mercimeği bol suyla yıkayıp süzün. Havucu soyup rendeleyin. Domates suyu, salça, mısırözü yağı ve püreyi bir tencereye yada düdüklü tencereye aktarın. Çırpma teliyle iyice çırpın. Mercimek, rendelenmiş havuç ve suyu ekleyip tekrar karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte pişirin. Düdüklü tencerede ise yeterince buhar birikince kısık ateşte 7 dakika pişirin.
Tencereyi ocaktan alıp buharın çıkmasını sağlayın. Karabiber ve tereyağı ile tatlandırıp kapağı açık olarak bir taşım daha kaynatın. Eritme peyniri ve nane ile sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Write yorum