KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 5 dk
PİŞME SÜRESİ: 10 dk
Malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 küçük soğan
Pulbiber
1 küçük patates
Beyazpeynir
1 küçük havuç
30 gr tereyağı
5 su bardağı et ya da tavuk suyu
Bir tutam zencefil
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 küçük soğan
Pulbiber
1 küçük patates
Beyazpeynir
1 küçük havuç
30 gr tereyağı
5 su bardağı et ya da tavuk suyu
Bir tutam zencefil
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Mercimeği yıkayıp süzün. Soğanı soyup kıyın. Patatesi soyup zar şeklinde doğrayın. Havucun kabuğunu soyup irice rendeleyin. Peyniri rendeleyin.
Mercimeği tencereye aktarın. Üzerine sebzeleri yayın. Suyunu ve zencefili ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Düdüklü tencerede ise yeterince buhar birikince kısık ateşte 10 dakika pişirin.
Çorbayı ocaktan alıp ince bir kevgir yardımıyla suyunu süzün. Tekrar ocağa alıp tencerenin kapağı açık olacak şekilde tereyağı, tuz ve karabiberle tatlandırarak bir taşım daha kaynatın. Ocaktan alın. Servis bardaklarına paylaştırın. Ufalanmış peynir ve baharat serpiştirin. Sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Write yorum