İç pilavlı taç kebabı

 


KAÇ KİŞİLİK: 10
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk
PİŞME SÜRESİ: 55 dk

Malzemeler:
2 kg koyun kaburga
2 diş sarımsak
3 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
3.5 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı kekik
TuzPilav için:
2 su bardağı baldo pirinç
1 soğan
2 çorba kaşığı kuşüzümü
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
100 gr tereyağı
2.5 su bardağı su
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Etleri cam tepsiye alıp uçlarını birleştirerek taç şekli verin. Etleri yer yer delip soyulmuş sarımsakları yerleştirin. Tuz, kekik ve ayçiçeği yağını bir kapta karıştırıp etin üzerine sürün. Tepsiyi fırının alt rafına yerleştirip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Fırın ısısını 170 dereceye düşürün. Sıcak suyu tepsinin kenarından ekleyip 30-35 dakika pişirin.
Pirinci sıcak tuzlu suda 20 dakika bekletip bol suyla yıkayıp süzün. Kuşüzümünü yumuşaması için ılık suda 10 dakika bekletip süzün. Soğanı temizleyip kıyın. Tereyağını tencerede eritip soğan ve fıstığı pembeleşene kadar kavurun. Pirinci ekleyip karıştırın.
Etin suyundan 1 bardak kadar alıp pirincin üzerine dökün. Sıcak su, kuşüzümü, tuz ve karabiberi ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp dinlendirin. Pilavı servis tabağına alıp ortasına etleri yerleştirin ve sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:
Write yorum

Öne Çıkan Yayın

Teknik resim nedir? Tarihsel gelişimi ve önemi nedir

  Resim sanatı ve tekniklerinin gelişimi, insanlık tarihi kadar eskidir. Mağaralardaki yaşamdan günümüze kadar uzanarak devamlılığını sürdür...