Mantarlı böbrek sote

 


KAÇ KİŞİLİK: 6
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
PİŞME SÜRESİ: 25 dk
Malzemeler:
8 koyun böbreği
8 soğan
300 gr mantar
4 sivri biber
4 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
4 domates
3 sarı kiraz domates
4 dal maydanoz
1.5 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı limon suyu
Tuz, karabiber, kekik
Hazırlanışı:Böbreklerin zarını ve yağlı kısımlarını temizleyin. Mantarları temizleyip ince dilimleyin. Soğanları soyup kıyın. Biberleri temizleyip doğrayın. Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Maydanozları temizleyip kıyın.
Ayçiçeği yağını tencerede ısıtıp soğanı soteleyin. Böbreği ekleyip 3-4 dakika kavurun. Sırasıyla biber, domates ve mantarları ilave edip 4-5 dakika karıştırarak sotelemeye devam edin. Üzerine sıcak su ekleyip tuz, karabiber ve kekikle tatlandırın. Tencerenin kapağını kapatıp etler yumuşayana kadar pişirin. Kiraz domatesleri dilimleyip ilave edin. Karıştırıp ocaktan alın. Dilerseniz üzerini maydanozla süsleyip sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:
Write yorum

Öne Çıkan Yayın

Teknik resim nedir? Tarihsel gelişimi ve önemi nedir

  Resim sanatı ve tekniklerinin gelişimi, insanlık tarihi kadar eskidir. Mağaralardaki yaşamdan günümüze kadar uzanarak devamlılığını sürdür...