Mısırlı Havuçlu Makarna

 


  • 1 paket makarna
  • 2 su bardağı konserve mısır
  • 2 adet havuç
  • 1 adet domates
  • 2 diş sarmısak
  • 1/2 demet dereotu
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 10 adet kapari çiçeği
  • 1 kahve fincanı tavuk suyu (veya haşlanan havucun suyu)
  • Tuz,karabiber
  • Havuçları 2 su bardağı suda hafif yumuşayana kadar haşlayın, suyunu süzdükten sonra küp şeklinde doğrayın.
  • Zeytinyağını kızdırın, sarmısakları bütün olarak ilave edin, 1-2 dakika çevirip çıkartın. Kabukları soyulup küçük doğranmış domatesi ekleyin, yumuşayınca sıcak tavuk veya havuç suyunu, mısırı, havucu, kapari çiçeğini,tuz ve karabiberi ekleyin. 3 dakika kısık ateşte pişirin. Kıyılmış dereotunu ilave edip, ateşten alın.
  • Makarnayı haşlayıp, süzün. Hazırladığınız sosu makarnayla karıştırın, 1-2 dakika ısıtıp servis yapın.

Hiç yorum yok:
Write yorum

Öne Çıkan Yayın

Teknik resim nedir? Tarihsel gelişimi ve önemi nedir

  Resim sanatı ve tekniklerinin gelişimi, insanlık tarihi kadar eskidir. Mağaralardaki yaşamdan günümüze kadar uzanarak devamlılığını sürdür...