- 1 paket makarna
- 2 su bardağı konserve mısır
- 2 adet havuç
- 1 adet domates
- 2 diş sarmısak
- 1/2 demet dereotu
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 10 adet kapari çiçeği
- 1 kahve fincanı tavuk suyu (veya haşlanan havucun suyu)
- Tuz,karabiber
- Havuçları 2 su bardağı suda hafif yumuşayana kadar haşlayın, suyunu süzdükten sonra küp şeklinde doğrayın.
- Zeytinyağını kızdırın, sarmısakları bütün olarak ilave edin, 1-2 dakika çevirip çıkartın. Kabukları soyulup küçük doğranmış domatesi ekleyin, yumuşayınca sıcak tavuk veya havuç suyunu, mısırı, havucu, kapari çiçeğini,tuz ve karabiberi ekleyin. 3 dakika kısık ateşte pişirin. Kıyılmış dereotunu ilave edip, ateşten alın.
- Makarnayı haşlayıp, süzün. Hazırladığınız sosu makarnayla karıştırın, 1-2 dakika ısıtıp servis yapın.
Mısırlı Havuçlu Makarna
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Birçok kadının ortak sorunudur göbek bölgesindeki yağlanma. Göbek yağlarınızdan kurtulmak için kendinize uygun bir diyet seçmelisiniz. D...
-
Patatesli bulgur köftesi yediniz mi hiç? İlk bakışta mercimek köftesine benziyor, ama bu patatesli. Tarif çok kolay ve lezzetli, deneyin...
Öne Çıkan Yayın
Teknik resim nedir? Tarihsel gelişimi ve önemi nedir
Resim sanatı ve tekniklerinin gelişimi, insanlık tarihi kadar eskidir. Mağaralardaki yaşamdan günümüze kadar uzanarak devamlılığını sürdür...
Hiç yorum yok:
Write yorum