- 1 paket makarna
- 2 su bardağı konserve mısır
- 2 adet havuç
- 1 adet domates
- 2 diş sarmısak
- 1/2 demet dereotu
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 10 adet kapari çiçeği
- 1 kahve fincanı tavuk suyu (veya haşlanan havucun suyu)
- Tuz,karabiber
- Havuçları 2 su bardağı suda hafif yumuşayana kadar haşlayın, suyunu süzdükten sonra küp şeklinde doğrayın.
- Zeytinyağını kızdırın, sarmısakları bütün olarak ilave edin, 1-2 dakika çevirip çıkartın. Kabukları soyulup küçük doğranmış domatesi ekleyin, yumuşayınca sıcak tavuk veya havuç suyunu, mısırı, havucu, kapari çiçeğini,tuz ve karabiberi ekleyin. 3 dakika kısık ateşte pişirin. Kıyılmış dereotunu ilave edip, ateşten alın.
- Makarnayı haşlayıp, süzün. Hazırladığınız sosu makarnayla karıştırın, 1-2 dakika ısıtıp servis yapın.
Mısırlı Havuçlu Makarna
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Binlerce yıl önce, mahzende unutulan bir şaraptan tesadüf eseri keşfedilen sirkenin, ciltteki lekelerden fazla kilolara, sağlıksız saçl...
-
Ev işleri, iş hayatı ve çocuklar hem fiziken hem de ruhen yorulmamıza sebep olur. Özellikle de cildimiz bundan nasibini alır. Çoğumuz için ...
Öne Çıkan Yayın
Filetolarla Muhteşem Sunum: Sous Vide Dana Fileto
Malzemeler: 2 adet dana fileto (200 gr her biri) Tuz ve karabiber 1 yemek kaşığı zeytinyağı 2 diş sarımsak Taze biberiye ve kekik dalları ...

Hiç yorum yok:
Write yorum