Değişik bir tad - Hurmalı Turta

 

Hamurun Malzemeleri 
1 yemek kaşığı pudra şekeri 
2 yemek kaşığı badem tozu
25 g Hindistan cevizi rendesi
1 su bardağı un
1 yumurta sarısı 
3 kaşık tereyağı
2 yemek kaşığı buzlu su
Hindistan Cevizi Sütlü Hurma Marmelatı Tarifi 
1 çay bardağı Hindistan cevizi sütü 
100 gr Medine hurması
1 tatlı kaşığı nişasta 
Hurmaların çekirdekleri çıkartılıp ilik suda 5 dk bekletilir daha 
sonra bütün malzemeler tencereye alınarak karıştırılır. 
Hurmalar iyice yumuşadıktan sonra blendırdan geçirilir. 
Limon Sosu Tarifi 
3 büyük limonun suyu
2 silme tatlı kaşığı nişasta
2 silme yemek kaşığı seker
Bütün malzemeler tencereye alınarak marmelat  kıvamı elde 
edilene kadar ocakta karıştılar. 
Acı Sos Tarifi
Bir su bardağı süt 
1 buçuk yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı toz şeker
1 küçük yumurta 
1 çay kaşığı vanilya
Toz acı biber
1 yemek kaşığı tereyağı 
Tereyağı haricinde bütün malzemeler tencereye alınır 
kaynamaya yakın tereyağı konulur. Tereyağı eridikten sonra 
ocaktan alınarak servise hazır olur.
Tart Tarifi
Kuru malzemelerin hepsi karıştırılır.
Tereyağı kuru malzemelerle buluşturularak küp küp kesilir. 
Tereyağlar iyice küçüldükten sonra yumurta sarısı ve buzlu su 
karışıma eklenip pürüzsüz bir hamur elde edilir.
Hamur 35 dk buzdolabında dinlendirilir. 
Dinlenen hamur tart kalıbına yerleştirilip önceden ısıtılmış 
210˚C fırında 12 dk pişirilir. 
Çıktıktan sonra hurmalı marmelat üstüne dökülür biraz 
bekledikten sonra  sıkma torbası yardımıyla limon sosu üstüne 
konulur. 
Etrafı badem filesi ile çevrilir.
Tuğçe GÖRÜRÜM
Gastronomi Mutfak Sanatları Bölümü
Turizm Fakültesi

Hiç yorum yok:
Write yorum

Öne Çıkan Yayın

Teknik resim nedir? Tarihsel gelişimi ve önemi nedir

  Resim sanatı ve tekniklerinin gelişimi, insanlık tarihi kadar eskidir. Mağaralardaki yaşamdan günümüze kadar uzanarak devamlılığını sürdür...