| Hamuru İçin |
| 300 g un |
| 200 g tereyağı |
| 90 g yulaf |
| 100 g toz şeker |
| 1 yumurta |
| İç Dolgusu |
| 40 g krema |
| 50 g vanilya şurubu |
| 6 adet karanfil |
| 2 yaprak jelatin |
| Demirhindi, krema, vanilya şurubu, karanfil ocakta scal edilir. |
| İçine jelatin koyulur, soğutulur. |
| Üst Kreması |
| 400 g ricotto peyniri |
| 160 g pudra şekeri |
| Ricotto ve pudra şekeri çırpılır. |
| Böğürtlen Sos |
| 250 g böğürtlen |
| 5 g nişasta |
| 15 g şeker |
| 100 ml su |
| Böğürtlenler su ile hafif ezilir. İçerisinde nişasta, şeker ilave |
| edilip püre kıvamına getirilir. |
| Demirhindili Toplar |
| Demirhindi meyvesi |
| File Antep fıstığı |
| Demirhindi meyvesi ayıklanır, minik toplar yapılır ve Antep |
| fıstığına bulanır. |
| Yapılışı |
| Un ve yulaf tereyağı ile cramble edilir. Üzerine şeker koyulur |
| ve yumurta ile yumuşak hamur kıvamına getirilir. 30 dk |
| dolapta dinlendirilir. |
| Tart hamuru kalıp yağlandıktan sonra yerleştirilip, pişirilir. |
| Üzerine demirhindi sosu dökülür. Buzdolabında dinlendirilir. |
| Üzerine peynir sos sıkılır. |
| Böğürtlen sos tabağına süslemek için damla olarak sıkılır. |
| Üzerine meyve topları koyularak servis edilir. |
| Zeynep TÜMER |
| Turizm Fakültesi |
| Gastronomi Mutfak Sanatları Bölümü |
Ödüllü bir tat -Demirhindili Turta
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Gün aralarında yoğurt, salatalık gibi düşük kalorili yiyecekleri atıştırmaktan çekinmeyin. Uzun süre yemek yemezseniz metebolizmanız dah...
-
J.R.R. Tolkien'in Yüzüklerin Efendisi serisindeki karakterler, Orta Dünya'nın zengin ve ayrıntılı dünyasını yaratmada önemli bir r...
Öne Çıkan Yayın
Filetolarla Muhteşem Sunum: Sous Vide Dana Fileto
Malzemeler: 2 adet dana fileto (200 gr her biri) Tuz ve karabiber 1 yemek kaşığı zeytinyağı 2 diş sarımsak Taze biberiye ve kekik dalları ...

Hiç yorum yok:
Write yorum