Ödüllü bir tat -Demirhindili Turta

 

Hamuru İçin
300 g un
200 g tereyağı
90 g yulaf
100 g toz şeker
1 yumurta
İç Dolgusu
40 g krema
50 g vanilya şurubu
6 adet karanfil
2 yaprak jelatin
Demirhindi, krema, vanilya şurubu, karanfil ocakta scal edilir. 
İçine jelatin koyulur, soğutulur.
Üst Kreması
400 g ricotto peyniri
160 g pudra şekeri
Ricotto ve pudra şekeri çırpılır.
Böğürtlen Sos
250 g böğürtlen
5 g nişasta
15 g şeker
100 ml su
Böğürtlenler su ile hafif ezilir. İçerisinde nişasta, şeker ilave 
edilip püre kıvamına getirilir.
Demirhindili Toplar
Demirhindi meyvesi
File Antep fıstığı
Demirhindi meyvesi ayıklanır, minik toplar yapılır ve Antep 
fıstığına bulanır.
Yapılışı
Un ve yulaf tereyağı ile cramble edilir. Üzerine şeker koyulur 
ve yumurta ile yumuşak hamur kıvamına getirilir. 30 dk 
dolapta dinlendirilir.
Tart hamuru kalıp yağlandıktan sonra yerleştirilip, pişirilir. 
Üzerine demirhindi sosu dökülür. Buzdolabında dinlendirilir. 
Üzerine peynir sos sıkılır.
Böğürtlen sos tabağına süslemek için damla olarak sıkılır. 
Üzerine meyve topları koyularak servis edilir.
Zeynep TÜMER
Turizm Fakültesi
Gastronomi Mutfak Sanatları Bölümü

Hiç yorum yok:
Write yorum

Öne Çıkan Yayın

Teknik resim nedir? Tarihsel gelişimi ve önemi nedir

  Resim sanatı ve tekniklerinin gelişimi, insanlık tarihi kadar eskidir. Mağaralardaki yaşamdan günümüze kadar uzanarak devamlılığını sürdür...