Hamuru İçin |
300 g un |
200 g tereyağı |
90 g yulaf |
100 g toz şeker |
1 yumurta |
İç Dolgusu |
40 g krema |
50 g vanilya şurubu |
6 adet karanfil |
2 yaprak jelatin |
Demirhindi, krema, vanilya şurubu, karanfil ocakta scal edilir. |
İçine jelatin koyulur, soğutulur. |
Üst Kreması |
400 g ricotto peyniri |
160 g pudra şekeri |
Ricotto ve pudra şekeri çırpılır. |
Böğürtlen Sos |
250 g böğürtlen |
5 g nişasta |
15 g şeker |
100 ml su |
Böğürtlenler su ile hafif ezilir. İçerisinde nişasta, şeker ilave |
edilip püre kıvamına getirilir. |
Demirhindili Toplar |
Demirhindi meyvesi |
File Antep fıstığı |
Demirhindi meyvesi ayıklanır, minik toplar yapılır ve Antep |
fıstığına bulanır. |
Yapılışı |
Un ve yulaf tereyağı ile cramble edilir. Üzerine şeker koyulur |
ve yumurta ile yumuşak hamur kıvamına getirilir. 30 dk |
dolapta dinlendirilir. |
Tart hamuru kalıp yağlandıktan sonra yerleştirilip, pişirilir. |
Üzerine demirhindi sosu dökülür. Buzdolabında dinlendirilir. |
Üzerine peynir sos sıkılır. |
Böğürtlen sos tabağına süslemek için damla olarak sıkılır. |
Üzerine meyve topları koyularak servis edilir. |
Zeynep TÜMER |
Turizm Fakültesi |
Gastronomi Mutfak Sanatları Bölümü |
Ödüllü bir tat -Demirhindili Turta
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Birçok kadının ortak sorunudur göbek bölgesindeki yağlanma. Göbek yağlarınızdan kurtulmak için kendinize uygun bir diyet seçmelisiniz. D...
-
Patatesli bulgur köftesi yediniz mi hiç? İlk bakışta mercimek köftesine benziyor, ama bu patatesli. Tarif çok kolay ve lezzetli, deneyin...
Öne Çıkan Yayın
Filetolarla Muhteşem Sunum: Sous Vide Dana Fileto
Malzemeler: 2 adet dana fileto (200 gr her biri) Tuz ve karabiber 1 yemek kaşığı zeytinyağı 2 diş sarımsak Taze biberiye ve kekik dalları ...
Hiç yorum yok:
Write yorum