Hamuru İçin |
300 g un |
200 g tereyağı |
90 g yulaf |
100 g toz şeker |
1 yumurta |
İç Dolgusu |
40 g krema |
50 g vanilya şurubu |
6 adet karanfil |
2 yaprak jelatin |
Demirhindi, krema, vanilya şurubu, karanfil ocakta scal edilir. |
İçine jelatin koyulur, soğutulur. |
Üst Kreması |
400 g ricotto peyniri |
160 g pudra şekeri |
Ricotto ve pudra şekeri çırpılır. |
Böğürtlen Sos |
250 g böğürtlen |
5 g nişasta |
15 g şeker |
100 ml su |
Böğürtlenler su ile hafif ezilir. İçerisinde nişasta, şeker ilave |
edilip püre kıvamına getirilir. |
Demirhindili Toplar |
Demirhindi meyvesi |
File Antep fıstığı |
Demirhindi meyvesi ayıklanır, minik toplar yapılır ve Antep |
fıstığına bulanır. |
Yapılışı |
Un ve yulaf tereyağı ile cramble edilir. Üzerine şeker koyulur |
ve yumurta ile yumuşak hamur kıvamına getirilir. 30 dk |
dolapta dinlendirilir. |
Tart hamuru kalıp yağlandıktan sonra yerleştirilip, pişirilir. |
Üzerine demirhindi sosu dökülür. Buzdolabında dinlendirilir. |
Üzerine peynir sos sıkılır. |
Böğürtlen sos tabağına süslemek için damla olarak sıkılır. |
Üzerine meyve topları koyularak servis edilir. |
Zeynep TÜMER |
Turizm Fakültesi |
Gastronomi Mutfak Sanatları Bölümü |
Ödüllü bir tat -Demirhindili Turta
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Birçok kadının ortak sorunudur göbek bölgesindeki yağlanma. Göbek yağlarınızdan kurtulmak için kendinize uygun bir diyet seçmelisiniz. D...
-
Patatesli bulgur köftesi yediniz mi hiç? İlk bakışta mercimek köftesine benziyor, ama bu patatesli. Tarif çok kolay ve lezzetli, deneyin...
Öne Çıkan Yayın
Teknik resim nedir? Tarihsel gelişimi ve önemi nedir
Resim sanatı ve tekniklerinin gelişimi, insanlık tarihi kadar eskidir. Mağaralardaki yaşamdan günümüze kadar uzanarak devamlılığını sürdür...
Hiç yorum yok:
Write yorum