Malzemeler
2 adet jumbo karides
5 adet havuç (baby)
5 ade Brüksel lahanası
Deniz börülcesi
1 adet turp (baby)
1 adet limon
½ adet mor lahana
1 lt balık fondu
Beyaz biber
Tuz
Sıvıyağ
3 adet çimçin karides
Marine İçin;
250 g ıspanak
30 g zeytinyağı
Tuz
Beyaz biber
Şeker
Hazırlanışı
Ispanaklar blenderdan geçirilir. Kahve filtresinden süzdürülür. Geniş bir tavada ısıtılır. Kaynayınca ocaktan alınır. Üstteki yeşil püre nazikçe alınır. Karidesle karıştırılır, tuz, şeker, beyazbiber, zeytinyağı eklenir, bekletilir. Mor lahana kesilir ve haşlanır. Blenderdan geçirilir. Limon ile renklendirilir.. tuz ve beyaz biberile lezzetlendirilir. Karides kürdan geçirilere yağda kızartılır.
Çimçin karidesler yağda kızartılır ve tabaklanır.
Hiç yorum yok:
Write yorum