Zümrüt Karides Nasıl Yapılır?

 




Malzemeler
2 adet jumbo karides
5 adet havuç (baby)
5 ade Brüksel lahanası
Deniz börülcesi
1 adet turp (baby)
1 adet limon
½ adet mor lahana
1 lt balık fondu
Beyaz biber
Tuz
Sıvıyağ
3 adet çimçin karides

Marine İçin;
250 g ıspanak
30 g zeytinyağı
Tuz
Beyaz biber
Şeker


Hazırlanışı 
Ispanaklar blenderdan geçirilir. Kahve filtresinden süzdürülür. Geniş bir tavada ısıtılır. Kaynayınca ocaktan alınır. Üstteki yeşil püre nazikçe  alınır. Karidesle karıştırılır, tuz, şeker, beyazbiber, zeytinyağı eklenir, bekletilir. Mor lahana kesilir ve haşlanır. Blenderdan  geçirilir. Limon ile renklendirilir.. tuz ve beyaz biberile lezzetlendirilir. Karides kürdan geçirilere yağda kızartılır.
Çimçin karidesler yağda kızartılır ve tabaklanır.

Hiç yorum yok:
Write yorum

Öne Çıkan Yayın

Filetolarla Muhteşem Sunum: Sous Vide Dana Fileto

  Malzemeler: 2 adet dana fileto (200 gr her biri) Tuz ve karabiber 1 yemek kaşığı zeytinyağı 2 diş sarımsak Taze biberiye ve kekik dalları ...