Zümrüt Karides

 



Malzemeler
2 adet jumbo karides
5 adet havuç (baby)
5 ade Brüksel lahanası
Deniz börülcesi
1 adet turp (baby)
1 adet limon
½ adet mor lahana
1 lt balık fondu
Beyaz biber
Tuz
Sıvıyağ
3 adet çimçin karides

Marine İçin;
250 g ıspanak
30 g zeytinyağı
Tuz
Beyaz biber
Şeker


Hazırlanışı 
Ispanaklar blenderdan geçirilir. Kahve filtresinden süzdürülür. Geniş bir tavada ısıtılır. Kaynayınca ocaktan alınır. Üstteki yeşil püre nazikçe  alınır. Karidesle karıştırılır, tuz, şeker, beyazbiber, zeytinyağı eklenir, bekletilir. Mor lahana kesilir ve haşlanır. Blenderdan  geçirilir. Limon ile renklendirilir.. tuz ve beyaz biberile lezzetlendirilir. Karides kürdan geçirilere yağda kızartılır.
Çimçin karidesler yağda kızartılır ve tabaklanır.

Hiç yorum yok:
Write yorum

Öne Çıkan Yayın

Teknik resim nedir? Tarihsel gelişimi ve önemi nedir

  Resim sanatı ve tekniklerinin gelişimi, insanlık tarihi kadar eskidir. Mağaralardaki yaşamdan günümüze kadar uzanarak devamlılığını sürdür...