Hurmalı-Bozalı Kabak Tatlısı

 




Kabak
Hurma (25 adet)
Süt
Boza
Karanfil
Toz tarçın
Kavun şarabı

Sos için:
Nane
Fesleğen
Nane likörü
Akçaağaç şurubu
Vanilya şurubu
Kurutulmuş limon cipsi
Kabak çekirdeği şekeri
Kabak çekirdeği
Pudra şekeri
Su

Karamel için;
Toz şeker
Tarçın
Limon suyu


Bir gece önceden kirece ve şekere ıslatılan kabaklar döküm tencerede pişirilir. Dolgusu için hurmalar süt ile haşlanır. Daha sonra süzgeçten geçirilerek püre oluşturulur. Boza tencereye alınır. Hurma püresi, toz tarçın, toz karanfil ile ısıtılır. Daha sonra kavun şarabı ekleyip biraz pişirip ocaktan alınır. Soğuduktan sonra pişip soğuyan kabakların içine dolguyu ekleyip ters çevirerek tabaklanır.  Kabak çekirdekleri kavrulur ve dövülür. Pudra şekeri ve suyla yoğurulur, toplar yapılır. Karamel eritilip, toplar karemellenir, kurutulur.

Sosu için;
Nane, fesleğen, nane likörü, akçaağaç şurubu blenderda çekilir, süzülür. Daha sonra tavada çektirerek soğutulur ve kullanılır.

Hiç yorum yok:
Write yorum

Öne Çıkan Yayın

Teknik resim nedir? Tarihsel gelişimi ve önemi nedir

  Resim sanatı ve tekniklerinin gelişimi, insanlık tarihi kadar eskidir. Mağaralardaki yaşamdan günümüze kadar uzanarak devamlılığını sürdür...