Güzel Izgaralar İçin İlginç ve Orjinal Fikirler

 


Şöyle güzel bir mangal yapmayalı okadar çok oluyor ki; düşündümde offff gerçekten çok fazla olmuş.. En kısa zamanda yapmalıyım, çok fena canım çekti :)Aslında mangalı yakma telaşını, pişen yiyeceklerin kokusunu, hep beraber birşeyleri hazırlamayı özlemişim sanırım.. Bir yerde okumuştum, kadınlar hazırlamakla, sonrasında toparlamakla uğraşır; erkekler sadece mangalı yakmakla diyordu yazıda.. Hay allah çok gülmüştüm, bulursam söz sizinlede paylaşıcam..

Terbiye ete lezzet katar, eti yumuşatır ve pişerken kurumasını önler. Etleri en az bir saat boyunca terbiyenin içinde bekletin ve sık sık çevirin. Terbiyenin etin lifleri arasına nüfuz etmesi için, asitli bir malzeme eklemeyi unutmayın (limon suyu, sirke veya beyaz şarap).

Anasonlu terbiye:
Başıca malzemesi yerfıstığı yağı, limon suyu ve anasondur: Izgara balıklar için çok uygundur (morina gibi)...
Baharatlı çeşidi:
Başlıca malzemesi beyaz şarap, sirke, biber, soğan, maydanoz, kekik, toz karabiber, zencefil ve yenibahardır: Kırmızı etlere çok iyi gider.
Karayipler usulü:
Balık ve tavuk ızgarası için, çok az yağ eklenmiş hindistan cevizi sütü, dilimlenmiş limon, safran, acı kırmızı biber ve köri kullanılarak hazırlayacağınız terbiyeyi deneyin.
İtalyan / Tunus usulü:
Başlıca malzemesi zeytinyağı, doğranmış taze fesleğen, dövülmüş sarımsak, karanfil ve limon suyudur. Tavuk ve balığa çok iyi gider.
Akdeniz usulü
Başıca malzemesi zeytinyağı, limon suyu, biberiye ve toz karabiberdir. Kuzu ızgarada mükemmel sonuç verir…
Taze baharatlı çeşidi:
Başıca malzemesi zeytinyağı, limon suyu, taze kekik, defne yaprağı, kişniş, karanfil ve toz karabiberdir. Domuz ve tavuk ızgaraya iyi gider.

1 yorum:
Write yorum

Öne Çıkan Yayın

Teknik resim nedir? Tarihsel gelişimi ve önemi nedir

  Resim sanatı ve tekniklerinin gelişimi, insanlık tarihi kadar eskidir. Mağaralardaki yaşamdan günümüze kadar uzanarak devamlılığını sürdür...