Zeytinli Çörek

 

Çocuklar İçin
Zihni açan, besleyici ekmek ve çörekler


Çocuklarımızın hoşuna gidecek, hem sağlıklı hem besleyici hem de lezzetli ekmek ve çörekler hazırlayabilirsiniz. Hadi bakalım mutfağa koşalım

Zeytinli çörek
Kaç Kişilik: 6
Hazırlama Süresi: 25 dk
Pişme Süresi: 35 dk
Malzemeler: (15 çörek için)
15-20 siyah zeytin (100 gr)
1 su bardağı ılık süt
1 çorba kaşığı toz maya
2,5 su bardağı un
1 çay kaşığı tozşeker
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 kahve fincanı ılık su
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın. Ilık sütü derin bir kaseye alıp maya ve tozşekeri ilave ederek eriyinceye kadar karıştırın. Kabarması için 15 dakika ılık ortamda bekletin.
Unu yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın. Mayalı süt, zeytinyağı, su, tuz ve zeytinleri ilave edip kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur yoğurun. Top şeklinde yuvarlayıp nemli bezle örtün. Ilık ortamda 15-20 dakika mayalanmaya bırakın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp oval şekil verin ve ortasını dikey olarak bıçakla çizin. 10-15 dakika beklettikten sonra üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün.
Fırın tepsisini yağlayıp çörek hamurlarını aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:
Write yorum

Öne Çıkan Yayın

Teknik resim nedir? Tarihsel gelişimi ve önemi nedir

  Resim sanatı ve tekniklerinin gelişimi, insanlık tarihi kadar eskidir. Mağaralardaki yaşamdan günümüze kadar uzanarak devamlılığını sürdür...