KAÇ KİŞİLİK: 6
HAZIRLAMA SÜRESİ: 25 dk
PİŞME SÜRESİ: 15 dk
Malzemeler:750 gr orta yağlı bir kere çekilmiş kıyma
4 orta boy patlıcan
1 soğan
15 gr sadeyağ
3 sivribiber
1 arnavutbiberi
4-5 diş sarımsak
500 gr yoğurt
4-5 dal maydanoz
Tuz, kırmızıpulbiber
Hazırlanışı:
Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyup kıyın. Sivribiber, arnavutbiberi ve soğanı temizleyip kıyın. Maydanozu yaprak yaprak ayırıp yıkayın ve süzün.
Bir tavada sadeyağı eritip kıymayı hafif sulu kalacak şekilde kavurun. Soğan ve biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. Tuz ekleyip karıştırın ve tavayı ocaktan alın. Sarımsakları soyup ezin. Yoğurda ekleyip karıştırın. Patlıcanı servis tabağına yayın. Üzerine sarımsaklı yoğurdu döküp kıymayı ilave edin. Kırmızı pulbiber serpin. Maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapın.
Yoğurtlu Alinazik
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Birçok kadının ortak sorunudur göbek bölgesindeki yağlanma. Göbek yağlarınızdan kurtulmak için kendinize uygun bir diyet seçmelisiniz. D...
-
Patatesli bulgur köftesi yediniz mi hiç? İlk bakışta mercimek köftesine benziyor, ama bu patatesli. Tarif çok kolay ve lezzetli, deneyin...
Öne Çıkan Yayın
Teknik resim nedir? Tarihsel gelişimi ve önemi nedir
Resim sanatı ve tekniklerinin gelişimi, insanlık tarihi kadar eskidir. Mağaralardaki yaşamdan günümüze kadar uzanarak devamlılığını sürdür...
Hiç yorum yok:
Write yorum