Zeytinyağında Sebzeli Levrek
Malzemeler :
1 adet levrek 1 adet patates 2 adet domates 1 çorba kaşığı sirke 1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz 1 çay kaşığı biberiye 1 çay kaşığı kekik Saf zeytinyağı (kızartmak için) Tuz
Hazırlanışı :
Levreğin baş ve kuruğunu kesin. Bir bıçak yardımıyla karnını yarıp, temizleyin. Hafifçe tuzlayın.
Balığın karın boşluğuna maydanoz, biberiye ve kekik serpin.
Sonra saf zeytinyağında arkalı önlü kızartın. Fazla yağını kağıt havluyla süzün. Balığı bir fırın kabına alın.
Patatesi haşlayın. Kabuklarını soyduktan sonra ince ince dilimleyin. Domatesi de ince dilimler halinde kesin. Balığın etrafına dilimlenmiş patates ve domatesleri yerleştirin.
200 dereceye ayarlanmış fırında domatesler yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra servis tabağına yerleştirin ve balığın üzerine saf zeytinyağı dökerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Write yorum