Paşa böreği, ince yufkalar arasında kıymalı harcın sarılarak fırında pişirildiği, Türk mutfağına özgü bir börek çeşididir. Genellikle bayramlarda ve özel günlerde yapılan paşa böreği, lezzetli ve doyurucu bir yemektir.
Malzemeler
- 6 adet yufka
- 250 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 2 adet domates
- 1 adet biber
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı tuz
Yapılışı
- Soğanı yemeklik doğrayın ve sıvı yağda kavurun.
- Kavrulan soğanlara kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- Kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- Domates ve biberi doğrayın ve kıymalı harca ekleyin.
- Domates salçası, pul biber, karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın.
- Yufkaları tezgaha serin ve üzerine harçtan yayın.
- Yufkaları üçgen şeklinde sarın ve fırın tepsisine dizin.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve 180 derece fırında pişirin.
Püf Noktaları
- Kıymalı harcı hazırlarken, kıymayı çok fazla kavurmayın. Aksi takdirde börek kuru olacaktır.
- Yufkaları sarmadan önce, harcın soğumasını bekleyin. Aksi takdirde yufkalar ıslanıp açılacaktır.
- Börekleri fırına vermeden önce, üzerine yumurta sarısı sürmeyi unutmayın. Bu, böreklerin daha parlak ve lezzetli olmasını sağlayacaktır.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Write yorum