Kolay pratik lezzetli: Paşa Böreği tarifi

 

 Paşa böreği, ince yufkalar arasında kıymalı harcın sarılarak fırında pişirildiği, Türk mutfağına özgü bir börek çeşididir. Genellikle bayramlarda ve özel günlerde yapılan paşa böreği, lezzetli ve doyurucu bir yemektir.

Malzemeler

  • 6 adet yufka
  • 250 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 1 adet biber
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Yapılışı

  1. Soğanı yemeklik doğrayın ve sıvı yağda kavurun.
  2. Kavrulan soğanlara kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  3. Kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  4. Domates ve biberi doğrayın ve kıymalı harca ekleyin.
  5. Domates salçası, pul biber, karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın.
  6. Yufkaları tezgaha serin ve üzerine harçtan yayın.
  7. Yufkaları üçgen şeklinde sarın ve fırın tepsisine dizin.
  8. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve 180 derece fırında pişirin.

Püf Noktaları

  • Kıymalı harcı hazırlarken, kıymayı çok fazla kavurmayın. Aksi takdirde börek kuru olacaktır.
  • Yufkaları sarmadan önce, harcın soğumasını bekleyin. Aksi takdirde yufkalar ıslanıp açılacaktır.
  • Börekleri fırına vermeden önce, üzerine yumurta sarısı sürmeyi unutmayın. Bu, böreklerin daha parlak ve lezzetli olmasını sağlayacaktır.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:
Write yorum

Öne Çıkan Yayın

Teknik resim nedir? Tarihsel gelişimi ve önemi nedir

  Resim sanatı ve tekniklerinin gelişimi, insanlık tarihi kadar eskidir. Mağaralardaki yaşamdan günümüze kadar uzanarak devamlılığını sürdür...