Mutfağımızda püf noktaları

 

Haliyle bu bölümü oluşturmak için araştırma yaptım. Ve iyi ki yapmışım pek çok ayrıntıyı bilmiyormuşum :) derler ya şeytan ayrıntı da gizlidir.. Mutfakta şaşalamamanın anahtarıda bu püf noktalarında gizliymiş :) Mutfak hayatımızı zenginleştirecek başka ayrıntılara sahip olanlar lütfen bana yazsın; ki bloğumuzda yayınlayıp başka elfızlarını da kurtaralım..

Çayın lezzeti...
Çayı demledikten sonra en fazla 10 dakika daha kısık ateşte bırakın.Çünkü demlenen çay uzun süre kaynarsa içindeki bazı maddelerin oranı değişir ve çayın tadı bozulur.

Sarımsak kokusu
Sarımsak yedikten sonra birkaç maydanoz yaprağı çiğnemek kokuyu alıyor. Eldeki sarımsak kokusunu gidermek için ise ellerinizi limon suyu ile ovalamanız yeterli

Kek ve pasta yaparken
Portakal ya da greyfurt gibi meyvelerin suyunu sıktıktan sonra kabuklarını küçük küçük doğrayıp buzdolabı poşetlerine doldurun ve buzlukta saklayın. Kek ve pasta yaparken lezzet artırıcı olarak kullanabilirsiniz.

Kek yaparken meyve ve şekerlemelerin dibe çökmesini istemiyorsanız
Kek hamuruna bir miktar mısır unu ilave edin. Başka bir yöntem de, meyveleri ilave etmeden hamuru kalıba dökün. Meyveleri una bulayıp hamurun üzerine serpin.

Tepside yufka böreği hazırlarken,
Daha lezziz ve kıvamında olmasını istiyorsanız; böreği hazırlayıp pişirmeden önce buzdolabında birkaç saat bekletin.

Hiç yorum yok:
Write yorum

Öne Çıkan Yayın

Teknik resim nedir? Tarihsel gelişimi ve önemi nedir

  Resim sanatı ve tekniklerinin gelişimi, insanlık tarihi kadar eskidir. Mağaralardaki yaşamdan günümüze kadar uzanarak devamlılığını sürdür...