Ayvalı kebap

 


KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
PİŞME SÜRESİ: 20 dk
Malzemeler:8 koyun pirzolası (veya dana pirzola)
2 ayva
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
3 domates
1 çorba kaşığı küp doğranmış sarı dolmalık biber
2 soğan
4 dal maydanoz
Tuz, kimyon, karabiber
1 çay fincanı sıcak su
1 limonun suyu
Hazırlanışı:
Etleri tuz, karabiber ve kimyona bulayın. Ayvaları soyup elma gibi dilimleyin. Kararmamaları için limonlu suda bekletin. Domatesleri soyup küpşeklinde doğrayın. Soğanları soyup küp şeklinde doğrayın. Maydanozu temizleyip kıyın.
Ayçiçeği yağını tencerede kızdırıp soğanı soteleyin. Eti ilave edip iki taraflı kızartın. Domates ve sarı biberleri ekleyip 5 dakika pişirin. Sıcak suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve etler hafif yumuşayana kadar pişirin. Ayvaları ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin. Servis tabağına alıp kıyılmış maydanoz serperek sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:
Write yorum

Öne Çıkan Yayın

Teknik resim nedir? Tarihsel gelişimi ve önemi nedir

  Resim sanatı ve tekniklerinin gelişimi, insanlık tarihi kadar eskidir. Mağaralardaki yaşamdan günümüze kadar uzanarak devamlılığını sürdür...