Beğendili kebap

 


KAÇ KİŞİLİK: 6
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk
PİŞME SÜRESİ: 40 dk
Malzemeler:
6 parça kemikli koyun eti
3 su bardağı sıcak su
30 gr tereyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
1 su bardağı doğranmış domates
1 çay kaşığı tane biber
Tuz, karabiberBeğendi için:
8 patlıcan
1 su bardağı sıcak süt
Tuz
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1.5 çorba kaşığı un
100 gr tereyağı
Bir kaç dal maydanoz
1 limonun suyu
Hazırlanışı:
Eti bir tencereye alıp tuz ve kara biber serpin. Üzerine sıcak suyu ilave edip kısık ateşte hafif yumuşayana kadar pişirin. Etleri süzerek alıp ısıya dayanıklı cam tepsiye yerleştirin. Bir bardak kadar haşlama suyunu etin üzerine dökün. Doğranmış domates, 2 çorba kaşığı suyla ezilmiş salça ve tereyağını ilave edin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin.
Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun. Doğrayıp üzerine limon suyunu gezdirin. Çatalla ezip püre haline getirin. Tereyağını tavada eritip unu kavurun. Patlıcan, tuz ve sütü ilave edip devamlı karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin. Kaşar peynirini ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Beğendiyi servis tabağına alıp üzerine eti sosuyla birlikte ilave edin. Maydanozla süsleyip sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:
Write yorum

Öne Çıkan Yayın

Teknik resim nedir? Tarihsel gelişimi ve önemi nedir

  Resim sanatı ve tekniklerinin gelişimi, insanlık tarihi kadar eskidir. Mağaralardaki yaşamdan günümüze kadar uzanarak devamlılığını sürdür...