Narlı ve bademli et

 


KAÇ KİŞİLİK: 6
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk
PİŞME SÜRESİ: 40 dk
Malzemeler:
1 kg dana kuşbaşı et
5 soğan
5 diş sarımsak
1 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
1 su bardağı nartanesi
1 su bardağı file badem
7-8 dal maydanoz
1 kase kızarmış patates
Tuz, karabiber
Malzemeler:
Soğan ve sarımsakları temizleyip doğrayın. Maydanozun yarısını kıyın.Ayçiçeği yağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsağı soteleyin. Eti ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin. Sıcak suyu üzerine döküp tencerenin kapağını kapatın ve etler yumuşayana kadar pişirin. Et suyunu çekmemişse kapağını açıp 5 dakika daha pişirin. Tuz, kekik, karabiber, nar taneleri, badem, kıyılmış maydanoz ve pul biberi ilave edip karıştırın. Ocaktan alın. Servis tabağına alıp maydanoz yapraklarıyla süsleyin. Kızarmış patatesle birlikte sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:
Write yorum

Öne Çıkan Yayın

Teknik resim nedir? Tarihsel gelişimi ve önemi nedir

  Resim sanatı ve tekniklerinin gelişimi, insanlık tarihi kadar eskidir. Mağaralardaki yaşamdan günümüze kadar uzanarak devamlılığını sürdür...