Sebzeli Lokma

 


500 gr. haşlanmış kuru fasulye
200 gr. haşlanmış ıspanak
4 adet yumurta
2 çorba kaşığı Un
1 çorba kaşığı Zeytinyağı
5 çay kaşığı kişniş
5 adet acı sivri biber (toğumları temizlenmiş)
1 paket kabartma tozu
Tuz
Sıvıyağ
Acı Tatlı Sos
300 gr. Patlıcan
2 diş Sarmısak
1/2 çay kaşığı kırmızıbiber
1/2 çay kaşığı Tuz
2 çay kaşığı Toz hardal
150 ml. krema
2 çorba kaşığı İnce kıyılmış Tarhun otu
3 çorba kaşığı mayonez
HAZIRLANIŞI
Haşlanmış kuru fasulye, ıspanak, yumurta, un ve zeytinyağını beraberce robottan geçirerek püre haline getirin. Kişnişi bir havanda dövün. Ispanak - fasulye karışımına dövülmüş kişniş, sivribiber, kabartma tozuve tuzu katıp, iyice karıştırarak bir sebze hamuru elde edin. Elde ettiğiniz sebzeli hamurdan küçük ceviz büyüklüğünde lokmalar hazırlayın. Sebzeli lokmaları sıvıyağ ile derin yağda kızartın.
Sosu hazırlamak için; Patlıcanları yıkayın, kurulayın ve fırında, kabukları hemen hemen yanıncaya kadar pişirin. Kabuklarını soyun. Patlıcanları diğer malzemeler ile beraber blender'a koyup, pütürsüz bir kıvama gelinceye kadar karıştırın.

Hiç yorum yok:
Write yorum

Öne Çıkan Yayın

Teknik resim nedir? Tarihsel gelişimi ve önemi nedir

  Resim sanatı ve tekniklerinin gelişimi, insanlık tarihi kadar eskidir. Mağaralardaki yaşamdan günümüze kadar uzanarak devamlılığını sürdür...