Un çorbası
KAÇ KİŞİLİK: 6
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
PİŞME SÜRESİ: 20 dk
Malzemeler:
8 su bardağı tavuk suyu
2 kahve fincanı un
30 gr tereyağıÜzeri için:
1 salçalık kırmızıbiber
1 çorba kaşığı mısırözü yağı
1 kase ufalanmış lor peyniri
Hazırlanışı:
Malzemeler:
8 su bardağı tavuk suyu
2 kahve fincanı un
30 gr tereyağıÜzeri için:
1 salçalık kırmızıbiber
1 çorba kaşığı mısırözü yağı
1 kase ufalanmış lor peyniri
Hazırlanışı:
Tereyağını tencerede eritip unu kavurun. Tavuk suyunu azar azar ilave ederek çırpma teli yardımıyla sürekli çırparak bir taşım kaynatın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 15 dakika daha kaynatın.
Üzeri için yağı sos tenceresinde ısıtıp zar şeklinde doğranmış salçalık biberi kavurun. Ocaktan alıp lor peynirini ilave edin. Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Üzerlerine peynirli karışımı yayın. Sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Write yorum