Patates çorbası

 


Patates çorbası
KAÇ KİŞİLİK: 8
HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk
PİŞME SÜRESİ: 25 dk
Malzemeler:
2 kg patates
3 soğan
30 gr tereyağı
10 su bardağı et suyu
Tuz, karabiberTerbiyesi için:
3 yumurta sarısı
1 su bardağı süt
15 gr tereyağı
1 çay kaşığı pulbiber
2 çorba kaşığı kıyılmış roka yaprağı
Hazırlanışı:
Soğanları soyup rendeleyin. Tereyağını eritip soğanı pembeleştirin.
Patatesleri soyup rendeleyin ve kavrulmakta olan soğana ekleyin. 1-2 dakika karıştırarak kavurun. Üzerine et suyunu döküp patatesler yumuşayana kadar pişirin.
Terbiye için, yumurta sarılarını süt ile çırpıp kaynamakta olan çorbaya ekleyin. 1-2 taşım kaynatıp ocaktan alın. Tereyağını eritip pulbiberi kızdırın ve çorbanın üzerine gezdirin. Roka ile süsleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:
Write yorum

Öne Çıkan Yayın

Teknik resim nedir? Tarihsel gelişimi ve önemi nedir

  Resim sanatı ve tekniklerinin gelişimi, insanlık tarihi kadar eskidir. Mağaralardaki yaşamdan günümüze kadar uzanarak devamlılığını sürdür...