Kimyon

 


Kökeni Nil nehrinin yukarı kısmı olan kimyon, keskin, acı ve biraz da
sert bir tada sahiptir. Arap, Türk, İran, Hint ve Meksika mutfaklarının tipik baharı olan kimyon eski ve kullanımı yaygın bir bahardır. Orta Anadolu'da geniş ölçüde yetiştirilir.
Özellikle et yemeklerine katılır. Yöresel yemeklerde çok kullanılır. Salatalık ve çiğ lahana salatalarında, kuzu etlerinde, ciğer, sakatat ve bazı haşlanmış lahana yemeklerinde, patates ve şalgam salata ve yemeklerinde kullanılır.

Hiç yorum yok:
Write yorum

Öne Çıkan Yayın

Filetolarla Muhteşem Sunum: Sous Vide Dana Fileto

  Malzemeler: 2 adet dana fileto (200 gr her biri) Tuz ve karabiber 1 yemek kaşığı zeytinyağı 2 diş sarımsak Taze biberiye ve kekik dalları ...