Karabiber

 

Karabiber, tam olgunlaşmamış yeşilbiberin, güneşte üzeri tamamen kahverengi-siyah renk alıp, buruşuk bir hale gelmesiyle elde edilir. Çok yaygın bir bahardır. Tane veya toz olarak mevcuttur.


Bütün yemeklerde ve sofralarda bulunmaktadır. sebze, tavuk, balık çorbalarında, et soslarında (barbekü), çiğ köfte, kısır, et ve sebzeli yemeklerde, her türlü soslu et yemeklerinde, zeytinyağlı ve etli dolmalarda, şarküteride kullanılır. karabiber sosların rengini bozmaz. karabiberin diğer baharatlara oranla bir üstünlüğü vardır ki bu yemek pişerken yada piştikten sofrada eklenebilmesidir.

Hiç yorum yok:
Write yorum

Öne Çıkan Yayın

Filetolarla Muhteşem Sunum: Sous Vide Dana Fileto

  Malzemeler: 2 adet dana fileto (200 gr her biri) Tuz ve karabiber 1 yemek kaşığı zeytinyağı 2 diş sarımsak Taze biberiye ve kekik dalları ...