Kırmızı Biber

 

Güney ve Orta Amerika veya Karayip kökenli çalımsı, sık dallı küçük yapraklı bir bitkiden elde edilir. Düz veya kıvrık, konik ve ucu sivridir. Yetiştirildiği iklime göre acılığı, rengi ve aroması değişim gösterir. Cildi tahriş edici etkisi vardır. Toz veya pul olarak satılır. Özellikle Meksika ve İtalyan mutfaklarında çok yaygın olarak tatlı hariç hemen hemen her yemekte kullanılır. Çiğ ve pişmiş et yemeklerinde, biber salçası yapımında kullanılır.



Çorbalarda, soslarda, sulu yemeklerde, salataların soslarında, yumurtalı yemeklerde (menemen, çılbır), dana etlerinde, soslu yemeklerde, sebzeli garnitürlerde ve bütün sebzelerde kullanılır. Tatlısı ağız yakmadan yemekleri tatlandırmak ve renklendirmek içindir. ayrıca mantı, çerkez tavuğu, macarların milli yemekleri "gulaş", italyanların "spagetti" yemeğine konan domatesli sosuna vb. katılır. pastırma üzerine sürülen çemenin hazırlanmasında da geniş miktarda kullanılmaktadır.

Hiç yorum yok:
Write yorum

Öne Çıkan Yayın

Filetolarla Muhteşem Sunum: Sous Vide Dana Fileto

  Malzemeler: 2 adet dana fileto (200 gr her biri) Tuz ve karabiber 1 yemek kaşığı zeytinyağı 2 diş sarımsak Taze biberiye ve kekik dalları ...