Arpa şehriyeli pilav

 

Malzemeler:
# 2 su bardağı pirinç
# 3 su bardağı et suyu
# 1 kahve fincanı arpa şehriye
# 2 çorba kaşığı margarin
# Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
* Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda 15 dakika bekletin. Bol suyla durulayıp süzün.
* Margarini tencerede eritin. Arpa şehriyeleri ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinci ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Et suyu ve tuzu ilave edin. Su kaynamaya başladığında ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatın. Pirinç suyunu çekinceye kadar pişirin.
* Üzerini kağıt havlu ile örtüp 10 dakika dinlendirin. Üzerine taze çekilmiş karabiber serptikten sonra sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:
Write yorum

Öne Çıkan Yayın

Teknik resim nedir? Tarihsel gelişimi ve önemi nedir

  Resim sanatı ve tekniklerinin gelişimi, insanlık tarihi kadar eskidir. Mağaralardaki yaşamdan günümüze kadar uzanarak devamlılığını sürdür...