Mutfakta işinize yarayacak pratik bilgiler

 


Ekmeklerinizin bayatlamaması için; ağzı küçük bir kabın içine bir miktar tuz koyup, ekmeklerinizi sakladığınız kutunun içine yerleştirin. Tuz ortamdaki nemi çekerek ekmeklerin hızlı bayatlamasını önleyecektir. Deneyelim görelim.

Kaşar peynirin küflenmesini engellemek için kağıt peçeteye sardıktan sonra poşete koyun ve buzdolabında muhafaza edin. Kağıt peçete nemi emecek ve peynirinizin küflenmesini engelleyecektir.

Evinize sinen yemek kokularından kurtulmak için; 1 cezveye 1 çay fincanı su ve 1 çorba kaşığı sirke koyup, birkaç dakika kaynatın. Böylece evinizden yemek kokusunun çıktığını göreceksiniz.

Hiç yorum yok:
Write yorum

Öne Çıkan Yayın

Teknik resim nedir? Tarihsel gelişimi ve önemi nedir

  Resim sanatı ve tekniklerinin gelişimi, insanlık tarihi kadar eskidir. Mağaralardaki yaşamdan günümüze kadar uzanarak devamlılığını sürdür...