Bayram tatilinde kilo almamak için bazı öneriler

 


Bu yıl bayramların ikisi de 9 gün oldu. Uzun bayram tatilinde kilo almamak için biraz daha fazla çaba göstermeniz gerekiyor. Bayram ziyaretleri, fark etmeden kilo almanıza neden olacak sebeplerin başında gelir. Her gittiğiniz yerde önünüze konacak ikramlar, tatlı yemeniz için edilecek ısrarlar sonucunda birkaç kilo almadan bayram tatilini bitiremezsiniz. kontrolü için bol bol yürüyüş yapmalı ve dengeli beslenmeyi ihmal etmemelisiniz. Mutlaka 45 dakika tempolu yürüyüş yapın. Özellikle öğleden sonra da mutlaka 1-2 saat hafif tempoda yürüyüş yapın.

Bayramın birinci gününe kadar et tüketmeyin. Lokmalarınızı yavaş yavaş çiğneyin. Her lokmayı 20 kez çiğnemeye özen gösterin.

Etleri kesinlikle açıkta ve uzun süre buzdolabı dışında bırakmayın. Derin dondurucuda saklayacağınız etleri bir öğünlük parçalar halinde hazırlayın.

Etlerin yağlı kısımlarını tüketmeyin. Etin yanında ekmek yememeğe, bolca salata tüketmeye çalışın.
Ziyaretlerde ikramların hepsini yemenize gerek yok, ne kadar ısrar edilse de tabağınıza konulanların çeyreğini tüketin.
Yürüyüş yapın. Egzersizi mümkünse akşam 8’den sonra yapın. Egzersiz öncesi yemekten kaçının. Sık sık ama azar azar beslenmeye dikkat edin.

Bayram için aldığınız veya hazırladığınız tatlılar bitmeyebilir, son günler diye kalan tatlıları bitirmeye çalışmayın.

Hiç yorum yok:
Write yorum

Öne Çıkan Yayın

Teknik resim nedir? Tarihsel gelişimi ve önemi nedir

  Resim sanatı ve tekniklerinin gelişimi, insanlık tarihi kadar eskidir. Mağaralardaki yaşamdan günümüze kadar uzanarak devamlılığını sürdür...