Kurabiyeyi sevmeyenimiz yoktur herhalde. Misafirlerimize çayın yanında ikram ederiz, atıştırmak isteyen çocuklarımızın eline veririz. Her zaman aynı kurabiyeleri yapmaktan da sıkılırız. O nedenle yeni tarifler öğrenmeyi de severiz. İşte size çok lezzetli bir kurabiye tarifi, iki renkli tırtıl kurabiye.
Malzemeler
Oda sıcaklığında margarin (125 gr), sıvı yağ 1 çay bardağı , toz şeker 2 çay bardağı, 2 yumurta, aldığı kadar un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, Kakaolu kurabiyeler için kakao.
Hazırlanışı
Un ve kabartma tozu dışındaki tüm malzemeleri bir kapta karıştırıyoruz,bir miktar un ve bir paket kabartma tozu da ekliyoruz. Az az un ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlıyoruz ve bir kaç dakika yoğuruyoruz. Hamurun bir miktarını tırtıl uçlu kalıba koyuyoruz. Tepsinin içine parmak uzunluğunda hamurlar sıkıyoruz. Hamurun diğer kısmını da kakao ile karıştırıyoruz, yine aynı işlemi tekrar ediyoruz. Tırtıl kurabiyelerimizi önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri hafifçe kızarana kadar pişiriyoruz. Biraz soğumasını bekledikten sonra kurabiyelerimizi servis ediyoruz. Afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Write yorum