Patates kızartmasını kim sevmez. kızartma pek sağlıklı değil, ama bu lezzetten tamamen de vazgeçemeyenler için, arada sırada olmak kaydıyla lezzetli patatesler pişirmek ve sevdiklerinizle birlikte afiyetle yemek istiyorsanız, işte sizin için paylaştığımız bazı ipuçları
Patatesleri yarım parmak genişliğinde ve bir parmak uzunluğunda dilimler halinde kesin. Daha ince olursa kurur, daha kalın olursa da içi çiğ kalabilir.
Bir kabın içinde 1 litre kadar soğuk suya 1,5 yemek kaşığı tuz ekleyin, patatesleri bir süre bu suda tutun. Veya su yerine süt de kullanabilirsiniz. Patatesleri sıvı dolu kaptan çıkarıp sularını güzelce süzün. Patates kızartmadan önce süt dolu bir kabın içinde biraz bekletin, kuruladıktan sonra tavaya atarsanız, daha az yağ çekeceklerdir. Birkaç kat kağıt havluyu serin ve patatesleri üzerine yerleştirin, iyice sularının süzülmesini bekleyin, daha sonra üzerine de kağıt havlu sererek güzelce kurulayın. İyice kurutursanız, patatesleriniz güzelce kızarır ve yağ çekmez.
Patatesleri tavada iyice ısınmış bolca sıvı yağ içinde kızartın. Kızarmaya başlamadan, rengi değişmeye başlamadan çevirmeyin, karıştırmayın, pişmeye başlamadan karıştırırsanız, patatesleriniz birbirine yapışır. İstediğiniz kıvamda kızarttığınız patateslerinizi kevgirli kepçe ile tavadan çıkarın ve kağıt havlu serdiğiniz yayvan genişçe bir kaba yerleştirin. İstediğiniz soslarla servis yapın.

Hiç yorum yok:
Write yorum